slaraffenland for mad- og boligelskere i roskilde

når man først har opdaget den, kommer man igen: cream og gastro ligger som en velbevaret hemmelighed i skomagergade 28 i roskilde. butikken er ikke bare skønne boligtekstiler, men er også et slaraffenland for mad- og køkkenelskere. her finder man alle de små specielle køkkenredskaber, man ikke finder andre steder – og her frister alt fra gode, billige pander fra frankrig til lækre håndklæder og sengetøj. 

gå ind af døren til butikken cream og gastro i skomagergade, så er du godt på vej til at komme i køkken- og bolighimlen. under et tag rummer den hyggelige butik nemlig håndplukkede lækkerier inden for både køkkenredskaber og boligtekstiler. kigger du til venstre i butikken, er det svært ikke at blive inspireret – her er alt fra små listige køkkenredskaber som olivenstensudstikker og muskatjern til franskimporterede pander. til højre er det boligtekstilerne – håndplukkede, specialimporterede eller lavet efter eget design – der lokker. riflede viskestykker, bløde håndklæder, sengetæpper og knitrende lækkert sengetøj. i cream og gastro er der i det hele taget masser af andre ting, der får hjertet til at banke lidt ekstra hurtigt på kunden, der gerne vil have andre mærker, andre varer, andre priser end dem, man kan møde i de gængse køkken- og tekstilbutikker. det sørger indehaver tina holmbom for, når hun et par gange årligt rejser til fx frankrig og italien for at komme hjem med det helt rigtige til hylderne i butikken i algade.

flotte varer – ingen pap

tina holmbom, der driver cream og gastro-butikken, har med butikken genetableret den butik, som både hendes farfar og senere hendes far drev på matriklen.

varerne er selvfølgelig opdateret til nutiden, men en ting har hun taget med sig fra sin fars køkkenforretning i 1970´erne:

“her er fokus på produkterne, at de står pænt fremme, og at man kan få varerne i hånden. “det er ikke papkasser, folk vil have”, plejede min far at sige – så i min butik møder man naturligvis ikke et bjerg af papkasser, ” fortæller tina holmbom med et smil.

håndplukket køkkenglæde

butikken med hang til det gode og lidt specielle er blevet taget godt imod af roskildenserne – og når de først har opdaget butikken, kommer de ofte tilbage med en ven under armen, der også lige skal se, hvad der gemmer sig i cream og gastro. og er man i tvivl om noget, kan man altid spørge det smilende personale, der ekspederer og som tina holmbom fremhæver som en del af butikkens succes.

“vi har et meget bredt udvalg inden for boligtekstiler og alt til køkken og bord, men har ikke det fokus på mærkevarer, man møder alle steder. til gengæld har vi fx debuyer pander – dybe pander, stegepander, pandekagepande og wokpander – som er et kendt gammelt fransk mærke, der laver pander i jern, der kan holde til noget og som ikke er dyrt. vi har også damask duge, knive, spækbrætter, danskproduceret stentøj og spiegelau vinglas – og så de mere specielle som de sorte til blindsmagning og grappaglas,” giver tina som eksempler på de mange varer i cream og gastro.

“om der er en sammenhæng mellem, at vi i butikken sælger boligtekstiler og køkkenting? ikke andet end at jeg brænder for begge dele og, at vi i begge tilfælde står for god kvalitet og gode priser!”, afslutter tina holmbom.

Skomagergade 28

4000 Roskilde

Åbningstider

 • Mandag
  10:00 - 18:00
 • Tirsdag
  10:00 - 18:00
 • Onsdag
  10:00 - 18:00
 • Torsdag
  10:00 - 18:00
 • Fredag
  10:00 - 18:00
 • Lørdag
  10:00 - 15:00
 • Søndag
  Lukket
Google © Copyright - gastro/cream